Light Factory Nova Logo

Elegans. Light Factory Nova är koncepthemmet för dig som vill bo ljust och rymligt, omgiven av väl valda inredningsdetaljer och exklusiva material.

Trendenser

Sarah Widman flyttar in

Sarah Widman är en flitigt anlitad stylist, inredare och trendspanare. För JM och Light Factory har hon fått i uppdrag att levandegöra våra två boendekoncept Nova och Nyx.


Berätta lite om vad ditt arbete har utmynnat i.
– Jag har stylat en visningsmonter där Nova och Nyx har fått var sin sida. Tanken är att alla som är nyfikna på Light Factory ska få en känsla för hur bostäderna kommer att kunna upplevas. Med möbler, textilier, tavlor och belysning visar jag vilka möjligheter som finns att skapa ett drömhem i respektive stil.


Hur har du tänkt kring de två koncepten?
– Ljuset spelar förstås en viktig roll för att skapa rätt atmosfär. En genomtänkt belysning gör att den dova färgskalan i Nyx kommer till sin rätt. Mörkt måste inte alls betyda murrigt. I Nova handlar det snarare om att ta tillvara ljusinsläppet.


Vilket är ditt bästa inredningstips?
– Utgå från arkitekturen och bostadens förutsättningar snarare än från hur ditt förra möblemang såg ut. Kanske måste inte din soffgrupp stå på samma sätt som den alltid har gjort? Ta chansen att tänka fritt när du flyttar in i ett nytt hem.


Citattecken
Det vitpigmenterade askgolvet i kombination med kritvita väggar, dörrar och foder ger Nova en tidlös och harmonisk grund. Här har du alla möjligheter att skapa det ljusa, skandinaviska hemmet med detaljer i exempelvis mässing och marmor eller att sätta en personlig prägel med färger.

Anna Dahl, inredningsansvarig JM

Nova detalj

Hotellkänsla och flödande ljus

Light Factory Nova har ett väl sammansatt inredningstema där det vita och bländande är stilbildande. Trapphusen sätter tonen. Här lägger vi en sandfärgad matta från Bolon som ger en ombonad, lyxig känsla. Från den glasade hissen kan du blicka ut över gatan och få en känsla av att det i själva verket är ett femstjärnigt hotell du bor på. Detaljer i mässing kantar din väg hem, där du välkomnas av en entréhall med infällda spotlights och skjutdörrsgarderober i spegelglas.

De flesta Nova-hem får en genomgående planlösning med ljusinsläpp från två håll. Samtliga får stora fönsterpartier och balkong eller uteplats i västerläge. Känslan av rymd förstärks av att sovrummet skiljs av med diskreta skjutdörrar. Många av tvåorna får skjutdörrar i glas för att på bästa sätt ta vara på det flödande ljuset. Alla bostäder får kritvita väggar, lister och dörrfoder samt ett elegant vitpigmenterat askgolv.

Sobra kök och behagliga badrum

En varmgrå laminatbänkskiva och kakelplattor i vit kustgranit ger en elegant karaktär till det i övrigt bländvita köket från Marbodal. De energisnåla vitvarorna går i rostfritt och kommer från Siemens. Den mattborstade blandaren från Tapwell blir ett diskret utropstecken och ett gott exempel på hur Novas tjusning sitter i detaljerna.

Det helkaklade badrummet inreder vi stilrent med vitt, reliefmönstrat väggkakel och klinkergolv i ljus kustgranit. Med infällda, dimbara spotlights sätter du själv stämningen. Takduschen gör vardagen lyxigare och den vitlackade kommoden bjuder på mer än bara smart förvaring. Från dess inbyggda högtalare med trådlös anslutning kan du låta din favoritmusik strömma medan du gör dig i ordning för dagens eller kvällens äventyr.

Lounge och kvartersrestaurang

Innanför Novas glasade portik ligger loungen där du kan slå dig ned bredvid en granne eller arbeta trådlöst på din laptop. Lunchen eller kaffet hämtar du med fördel från restaurangen bredvid, vars uteservering ger liv åt innergården.

Se fler bilder
Light Factory Nyx Logo

Våra två boendekoncept Nyx och Nova är som yin och yang, natt och dag – de kompletterar varandra och gör Light Factory Gbg till ett kontrastrikt kvarter i balans.

Lär känna Nyx

Intresseanmälan

Missa inte chansen till en bostad i Göteborgs starkast lysande kvarter - anmäl ditt intresse på JM.se.

Anmäl intresse på JM.se

En ny adress i södra centrum

Vid Mölndalsvägen, i förlängningen av Göteborgs evenemangsstråk och med promenadavstånd till citykärnan, tar stans häftigaste kvarter form. Light Factory Gbg blir en läckert upplyst tegelbyggnad som lånar sitt formspråk från områdets historia såväl som från de stora metropolerna. Här gör vi plats för 234 lägenheter om 1–4 rum och kök, genomsyrade av två kompletterande personligheter: Nova och Nyx. Med en gemensam takterrass, exklusiv loungemiljö och två helgjutna inredningskoncept representerar Light Factory Gbg ett nytt sätt att bo på.