Light Factory Nyx Logo

Attityd. Lägenheterna i Light Factory Nyx får en rå industrikänsla med en ljusgrå bas och detaljer i svartaste svart.

Trendenser

Sarah Widman flyttar in

Sarah Widman är en flitigt anlitad stylist, inredare och trendspanare. För JM och Light Factory har hon fått i uppdrag att levandegöra våra två boendekoncept Nova och Nyx.


Berätta lite om vad ditt arbete har utmynnat i.
– Jag har stylat en visningsmonter där Nova och Nyx har fått var sin sida. Tanken är att alla som är nyfikna på Light Factory ska få en känsla för hur bostäderna kommer att kunna upplevas. Med möbler, textilier, tavlor och belysning visar jag vilka möjligheter som finns att skapa ett drömhem i respektive stil.


Hur har du tänkt kring de två koncepten?
– Ljuset spelar förstås en viktig roll för att skapa rätt atmosfär. En genomtänkt belysning gör att den dova färgskalan i Nyx kommer till sin rätt. Mörkt måste inte alls betyda murrigt. I Nova handlar det snarare om att ta tillvara ljusinsläppet.


Vilket är ditt bästa inredningstips?
– Utgå från arkitekturen och bostadens förutsättningar snarare än från hur ditt förra möblemang såg ut. Kanske måste inte din soffgrupp stå på samma sätt som den alltid har gjort? Ta chansen att tänka fritt när du flyttar in i ett nytt hem.


Citattecken
I Light Factory Nyx lägger vi en djärv men välbalanserad grund med gråtonade väggar och golv och detaljer i dramatiskt svart. Du kan antingen fullfölja den industriella stilen med svart-grå färgskala och enstaka accentfärger, eller ta in textilier som mattor, gardiner och soffa i sammet för att skapa en mer ombonad och mustig känsla.
Anna Dahl, inredningsansvarig JM

Nyx Detalj

Smarta ytor i djärva nyanser

Light Factory Nyx utmärker sig med en inredningsgrund som inte skäms för sig. Redan i de omsorgsfullt ljussatta trapphusen med svartmönstrade mattor från Bolon sätts en formkänsla som följer med hela vägen hem.

I din entréhall möts du av dimbara, infällda spotlights och skjutdörrsgarderober med spegelglas. Ett gråtonat plankgolv leder vidare in i lägenheten och kompletteras med handplockade detaljer som svarta lister, brytare och eluttag.

De större bostäderna får balkong eller uteplats, medan våra studiolägenheter får en extra djup fönsternisch – perfekt att krypa upp i med en rykande kopp te om kvällarna eller som extra sittyta för middagsgäster. De kvadratsmarta ettorna får även en avskiljande vägg i galvaniserad sträckmetall som markerar gränsen till din sovplats. Djärvt, funktionellt och oemotståndligt snyggt.

Moderna kök och finstämda badrum

Köket från Marbodal inreder vi med ljusgrå luckor, svart laminatbänkskiva och stänkskydd i mattsvart laminat. Kyl och frys är helintegrerade medan övriga vitvaror går i svart – liksom diskhon, fläktkåpan och blandaren i mörk krom.

I badrummet klär vi både väggar och golv med varmgrå klinkerplattor som påminner om betong. De dova tonerna lättas upp av det fräscht vita handfatet och den infällda belysningen. En smart detalj är den vitlackade kommoden som också tjänstgör som trådlös ljudanläggning. Perfekt när du laddar inför en utekväll eller vill lyssna på en podcast i den lyxiga takduschen.

Takterass och tvättlounge

Takterrassen i västerläge blir en självklar plats för såväl lata sommardagar som glada nyårsfester. Men även de vardagliga sysslorna blir extra njutbara i Nyx. Det är tvättloungen på markplan ett gott exempel på. Utöver modern tvättuttrustning inreder vi den med Bolongolv, Tom Dixon-lampor, kaffemaskin och sköna sittplatser.

Se fler bilder
Light Factory Nova Logo

Våra två boendekoncept Nyx och Nova är som yin och yang, natt och dag – de kompletterar varandra och gör Light Factory Gbg till ett kontrastrikt kvarter i balans.

Lär känna Nova

Intresseanmälan

Missa inte chansen till en bostad i Göteborgs starkast lysande kvarter - anmäl ditt intresse på JM.se.

Anmäl intresse på JM.se

En ny adress i södra centrum

Vid Mölndalsvägen, i förlängningen av Göteborgs evenemangsstråk och med promenadavstånd till citykärnan, tar stans häftigaste kvarter form. Light Factory Gbg blir en läckert upplyst tegelbyggnad som lånar sitt formspråk från områdets historia såväl som från de stora metropolerna. Här gör vi plats för 234 lägenheter om 1–4 rum och kök, genomsyrade av två kompletterande personligheter: Nova och Nyx. Med en gemensam takterrass, exklusiv loungemiljö och två helgjutna inredningskoncept representerar Light Factory Gbg ett nytt sätt att bo på.